Wat te doen als je als fietser bent aangereden door een auto in het verkeer?

  • Umit Arslan
  • 2 min / Letselschade

Fietsers zijn kwetsbaar in het verkeer en een aanrijding met een auto kan niet alleen lichamelijke en emotionele schade veroorzaken, maar ook financiële schade. Het verkrijgen van een schadevergoeding kan een ingewikkeld proces zijn, vooral als er sprake is van letselschade. In dit artikel leggen we uit wat je moet doen als je als fietser bent aangereden door een auto en waarom het inschakelen van een gespecialiseerde letselschade advocaat van cruciaal belang kan zijn om ervoor te zorgen dat je de vergoeding krijgt waar je recht op hebt. Lees verder om te ontdekken hoe een letselschade advocaat je kan helpen en waarom het tijdig inschakelen van deze specialist van essentieel belang is.

 

Wat moet je dan als je als fietser bent aangereden door een auto? 

 

Ten eerste is het belangrijk om bij een aanrijding meteen hulp in te schakelen. Bel 112 als er sprake is van letsel en zorg dat je jezelf in veiligheid brengt. Noteer daarna de gegevens van de tegenpartij, inclusief naam, adres, kentekennummer en verzekeringsmaatschappij. Maak ook foto’s van de schade aan je fiets en de auto, en noteer gegevens van getuigen.

 

Als je als fietser bent aangereden door een auto, is het belangrijk om te weten dat je recht hebt op een schadevergoeding. De bestuurder van de auto is namelijk in beginsel aansprakelijk voor de schade die hij of zij heeft veroorzaakt. Het is daarom belangrijk om contact op te nemen met de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij. Zij zullen de schadevergoeding moeten betalen.

Waarom is het belangrijk om een gespecialiseerde letselschade advocaat in te schakelen? 

Het kan echter lastig zijn om de hoogte van de schadevergoeding vast te stellen, vooral als er sprake is van letselschade. Hierbij kan een gespecialiseerde letselschade advocaat helpen. Een letselschade advocaat kan de hoogte van de schadevergoeding bepalen en kan je helpen om deze vergoeding te krijgen. Een advocaat kan bijvoorbeeld medische informatie opvragen om de schade in kaart te brengen en kan onderhandelen met de verzekeringsmaatschappij over de hoogte van de vergoeding.

Daarnaast kan een letselschade advocaat je ook helpen bij het indienen van een claim voor verlies van inkomen of andere financiële schade. Een advocaat kan ook advies geven over juridische stappen als de tegenpartij niet wil meewerken of als er sprake is van blijvend letsel.

Het is belangrijk om een gespecialiseerde letselschade advocaat zo snel mogelijk in te schakelen na een aanrijding met een auto als fietser. Hoe eerder je een advocaat inschakelt, hoe beter de advocaat je kan helpen om je schadevergoeding te krijgen en hoe beter de advocaat de schade kan vaststellen.

In conclusie, als fietser is het belangrijk om te weten wat te doen bij een aanrijding met een auto en wat je rechten zijn op een schadevergoeding. Een gespecialiseerde letselschade advocaat kan hierbij helpen en kan ervoor zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt. Zorg er daarom voor dat je zo snel mogelijk een advocaat inschakelt na een aanrijding met een auto als fietser.

Bent u als fietser aangereden door een auto en heeft u hierdoor letselschade opgelopen?

Bent u daarbij op zoek naar een gespecialiseerde letselschade advocaat of een letselschade specialist? Dan bent u bij Arslan & Ersoy Advocaten aan het juiste adres.

Neem contact op met een van onze advocaten of letselschade specialisten om de mogelijkheden te bespreken.

 

Google Rating
4.8
Based on 289 reviews
js_loader