Wanneer bent u inzittend, opzittende of passagier?

Een inzittende is de persoon die in het motorvoertuig aanwezig is, terwijl hij niet als bestuurder of chauffeur van het motorvoertuig aangemerkt kan worden. Een opzittende is de persoon die op een motorfiets, bromfiets of snorfiets als niet-bestuurder meereist. Met passagier wordt veelal bedoeld een reiziger die gebruik maakt van het openbaar vervoer, zoals een tram, trein, metro of bus

 

Verkeersongeval als inzittende, opzittende of passagier

Als inzittende, opzittende of passagier kunt u als schuldloze derde betrokken worden bij een verkeersongeval, terwijl u geen enkele schuld valt aan te dragen voor dit ongeval. Indien zich vervolgens een maandenlange discussie voordoet tussen alle bestuurders en betrokken verzekeraars, dan wordt de schuldloze derde ongewild onderdeel van deze discussie. Voor zulke situaties heeft het Verbond van Verzekeraars de schuldloze derde-regeling in het leven geroepen. Er is sprake van een schuldloze derde, indien het gaat om een inzittende, opzittende of passagier van een motorrijtuig die aan het ontstaan van het schadegeval geen schuld treft. 

 

Bedrijfsregeling 7 schuldloze derden

U kunt hierbij denken aan een inzittende, opzittende of passagier, die toevallig in de auto, op de motor of in de bus zat ten tijde van het ongeval. Voor die situaties hebben de meeste verzekeraars in Nederland zich via het Verbond van Verzekeraars gecommitteerd aan de zogeheten Bedrijfsregeling 7 schuldloze derden. Aan de hand van deze regeling kan bijvoorbeeld de schuldloze derde zich wenden tot de verzekeraar van een van de betrokken motorrijtuigen voor het verhalen van zijn letselschade. Deze verzekeraar behoort in afwachting van de uitkomst van de discussie over de aansprakelijkheid, de schuldloze derde schadeloos te stellen. Als later komt vast te staan welke verzekeraar de schade behoort te vergoeden, dan kan de verzekeraar die bijvoorbeeld de letselschade van de schuldloze derde reeds heeft betaald deze kosten verhalen op de verzekeraar die uiteindelijk de aansprakelijkheid heeft erkend.

 

Contact

Heeft u letselschade opgelopen als inzittende van een motorvoertuig, opzittende van een motorfiets, bromfiets of snorfiets of als passagier in het openbaar vervoer en wilt u letselschade claimen van de aansprakelijke partij? Schroomt u dan niet om contact met ons op te nemen of de gratis letselschadetest te doen om de haalbaarheid van uw claim aan onze advocaten en letselschade specialisten voor te leggen.  

U kunt uw vraag ook voorleggen via het contactformulier, maar u kunt ook bellen met een van onze vestigingen in Amsterdam of Den Haag

Laat u liever uw gegevens achter, zodat wij contact met u opnemen of wilt u ons via WhatsApp benaderen? Dan kan dat uiteraard ook

Letselschade Arslan & Ersoy Advocaten

Waarom Arslan & Ersoy?

Wij denken, adviseren en procederen in termen van oplossingen en dit ziet u altijd als rode draad terug in onze dienstverlening.

 • U bent gegarandeerd van hoogwaardige rechtsbijstand en begeleiding
 • U krijgt altijd gespecialiseerde advocaten en letselschadespecialisten
 • U bent bij ons geen nummer, maar een gewaardeerde klant
 • U krijgt altijd een vast contactpersoon
 • Wij zijn altijd goed bereikbaar voor u
 • Last but not least: Uw belang staat bij ons altijd voorop!

Onze werkwijze is altijd

simpel, eerlijk & transparant

Kennismaking Arslan & Ersoy Advocaten
1
1e kennismaking

Tijdens een vrijblijvend persoonlijk gesprek inventariseren we samen de zaak. Dit kan bij ons op kantoor of bij u aan huis.

Behandelingzaak Arslan & Ersoy Advocaten
2
Behandeling van uw zaak

We gaan aan de slag met uw zaak met de wetenschap dat in elk denkbare scenario uw belang voor ons leidend is.

Tijdensproces Arslan & Ersoy Advocaten
3
Tijdens het proces

We houden u van begin tot afronding op de hoogte van de vorderingen en zijn ten alle tijde bereikbaar voor u.

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Wij staan u bij met raad en daad. Heeft u een juridisch probleem en heeft u bijstand nodig van een advocaat met daadkracht? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vraag snel een gratis kennismakingsgesprek aan.  Ik wil teruggebeld wordenIk wil een email ontvangen
  Emine Kaya Arslan & Ersoy Advocaten

  Heeft u liever direct telefonisch contact?

  Neem dan contact op met een van onze vestigingen en we staan u direct te woord.

  Wat onze klanten zeggen

  Ayse Mammoth

  Ik ben heel goed geholpen door de heer Ersoy. Hij nam ruim de tijd om naar mijn verhaal te luisteren en heeft mij goed advies gegeven.

  Saligram Bekir

  Ik kan iedereen aanbevelen om naar Arslan & Ersoy advocaten te gaan. De advocaten zijn behulpzaam en vechten voor je tot het einde.

  Bel ons direct