Arbeidsongeschiktheid na een ongeval

U bent arbeidsongeschikt, zodra u in verband met lichamelijke en/of geestelijke klachten uw gebruikelijke arbeid niet meer (op de oude voet) kunt voorzetten bij uw werkgever of opdrachtgever. Een bedrijfsongeval of verkeersongeval kan soms tot zodanige letselschade leiden dat hierdoor al dan niet gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid ontstaat.

 

Arbeidsongeschiktheid als gevolg van letselschade, wie is aansprakelijk?

Bij een bedrijfsongeval of een arbeidsongeval kunt u uw werkgever of opdrachtgever aansprakelijk stellen, indien u door uw arbeidsongeschiktheid letselschade lijdt. Bij een verkeersongeval kunt u de tegenpartij of diens verzekeraar aansprakelijk stellen.

 

Op welke schadevergoeding kunt u rekenen
bij arbeidsongeschiktheid?

Wat de omvang van de loonschade of het verlies van arbeidsvermogen bij arbeidsongeschiktheid is, hangt af van de afspraken die u heeft gemaakt met uw werkgever in uw arbeidsovereenkomst of CAO. Als u bijvoorbeeld een nulurencontract met uw werkgever heeft of een uitzendkracht bent, dan is de kans groot dat u bij arbeidsongeschiktheid geen salaris doorbetaald krijgt. In dat geval kunt u het weggevallen salaris of loon gedurende de periode van arbeidsongeschiktheid volledig claimen.

Heeft u daarentegen wel een arbeidsovereenkomst met vaste uren, dan zal uw werkgever bij arbeidsongeschiktheid uw salaris voor minimaal 70% doorbetalen. In de eerste 52 weken van uw ziekte of arbeidsongeschiktheid moet uw werkgever minimaal het minimumloon doorbetalen. Ook als dit meer is dan 70% van uw loon. In dat geval kunt u het weggevallen salaris of loon gedurende de periode van arbeidsongeschiktheid claimen, maar het bedrag zal gelijk staan aan het verschil tussen uw laatstverdiende (gemiddelde) loon vóór het ongeval en het loon of salaris dat u sinds uw arbeidsongeschiktheid uitgekeerd krijgt.

Zoals ieder andere schadepost, is ook uw loonschade of verlies van arbeidsvermogen bij arbeidsongeschiktheid maatwerk en persoonsgebonden. Afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden kan een letselschade advocaat of letselschade specialist van ons kantoor u bijstaan en adviseren bij het claimen, vaststellen en onderbouwen van uw schadevergoeding.

Contact

Bent u arbeidsongeschikt geworden als slachtoffer van een bedrijfsongeval of een verkeersongeval en wilt u weten welke schadeposten voor vergoeding in aanmerking komen? Schroomt u dan niet om contact met ons op te nemen of de gratis letselschadetest te doen om de haalbaarheid van uw claim aan onze advocaten en letselschade specialisten voor te leggen.

U kunt uw vraag ook voorleggen via het contactformulier, maar u kunt ook bellen met een van onze vestigingen in Amsterdam of Den Haag

Laat u liever uw gegevens achter, zodat wij contact met u opnemen of wilt u ons via WhatsApp benaderen? Dan kan dat uiteraard ook.

Letselschade Arslan & Ersoy Advocaten

Waarom Arslan & Ersoy?

Wij denken, adviseren en procederen in termen van oplossingen en dit ziet u altijd als rode draad terug in onze dienstverlening.

 • U bent gegarandeerd van hoogwaardige rechtsbijstand en begeleiding
 • U krijgt altijd gespecialiseerde advocaten en letselschadespecialisten
 • U bent bij ons geen nummer, maar een gewaardeerde klant
 • U krijgt altijd een vast contactpersoon
 • Wij zijn altijd goed bereikbaar voor u
 • Last but not least: Uw belang staat bij ons altijd voorop!

Onze werkwijze is altijd
simpel, eerlijk & transparant

Kennismaking Arslan & Ersoy Advocaten
1
1e kennismaking

Tijdens een vrijblijvend persoonlijk gesprek inventariseren we samen de zaak. Dit kan bij ons op kantoor of bij u aan huis.

Behandelingzaak Arslan & Ersoy Advocaten
2
Behandeling van uw zaak

We gaan aan de slag met uw zaak met de wetenschap dat in elk denkbare scenario uw belang voor ons leidend is.

Tijdensproces Arslan & Ersoy Advocaten
3
Tijdens het proces

We houden u van begin tot afronding op de hoogte van de vorderingen en zijn ten alle tijde bereikbaar voor u.

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Wij staan u bij met raad en daad. Heeft u een juridisch probleem en heeft u bijstand nodig van een advocaat met daadkracht? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vraag snel een gratis kennismakingsgesprek aan.  Ik wil teruggebeld wordenIk wil een email ontvangen
  Emine Kaya Arslan & Ersoy Advocaten

  Heeft u liever direct telefonisch contact?

  Neem dan contact op met een van onze vestigingen en we staan u direct te woord.

  Wat onze klanten zeggen

  Ayse Mammoth

  Ik ben heel goed geholpen door de heer Ersoy. Hij nam ruim de tijd om naar mijn verhaal te luisteren en heeft mij goed advies gegeven.

  Saligram Bekir

  Ik kan iedereen aanbevelen om naar Arslan & Ersoy advocaten te gaan. De advocaten zijn behulpzaam en vechten voor je tot het einde.

  Bel ons direct