Geschil met verzekeraar

Een geschil met de verzekeraar kan heel gauw optreden. Hierbij maakt het niet uit of het uw eigen verzekeraar is of de verzekeraar van de tegenpartij die u aansprakelijk stelt. Verzekeraars kunnen namelijk bij de afwikkeling van de schade heel stug en onredelijk zijn, zodat zij zo min mogelijk aan schade uitkeren aan ofwel de eigen verzekerde ofwel de derde belanghebbende die een aanspraak maakt op een schadevergoeding. Als u daarbij geen verzekeringsrecht advocaat hebt die u met raad en daad bijstaat, dan loopt u het risico om genoegen te moeten nemen met een schadevergoeding die vele malen lager is dan die waarop u recht zou moeten hebben. 

 

Dagvaardingsprocedure

Bij een geschil met de verzekeraar heeft u diverse opties die u kunt belopen. Zo kunt u een gewone dagvaardingsprocedure starten via uw verzekeringsrecht advocaat, indien u meent dat de verzekeraar bijvoorbeeld de polisvoorwaarden ten nadele van u uitlegt of indien de verzekeraar uw schade op een te laag bedrag begroot. Als u bij uw vordering een spoedeisend belang heeft, kunt u ook een kort geding starten bij de voorzieningenrechter van de bevoegde rechtbank voor het bijvoorbeeld vragen van een voorschot op de schadevergoeding waarop u recht meent te hebben. 

 

Klachtenprocedure

Bij ontevredenheid over de handelwijze van de verzekeraar kunt u ook een klachtenprocedure starten bij de desbetreffende verzekeraar zelf. Indien deze interne klachtenprocedure doorlopen is zonder gunstig resultaat voor u, kunt u uw klacht voorleggen aan de Klachteninstituut Financiële dienstverlening (Kifid). Hiervoor is wel vereist dat de verzekeraar aangesloten moet zijn bij de Kifid. Kifid biedt mensen met een financiële klacht laagdrempelige en deskundige geschilbeslechting als alternatief voor de rechter. Dat neemt niet weg dat het ook sterk wordt aanbevolen om ook bij deze klachtenprocedure gebruik te maken van de diensten van een deskundige verzekeringsrecht advocaat

 

Voorkom benadeling door inschakeling van een verzekeringsrecht advocaat

Of u nou de route van de rechtbank of de Kifid bewandelt, in dit soort situaties is het raadzaam om een deskundige verzekeringsrecht advocaat in de armen te nemen, die u met raad en daad bijstaat tegen de verzekeraar die al een voorsprong op u heeft qua kennis over het verzekeringsrecht. 

Bij Arslan & Ersoy Advocaten zijn wij gespecialiseerd in het bijstaan van cliënten die een geschil hebben met de verzekeraar. Zo hebben onze advocaten in de afgelopen jaren honderden cliënten bijgestaan door met succes te procederen tegen diverse (grote) verzekeraars.

   

Contact

Heeft u een geschil met een verzekeraar en heeft u rechtsbijstand nodig van een gespecialiseerde advocaat? Schroomt u dan niet om contact met ons op te nemen.

U kunt uw vraag voorleggen via het contactformulier, maar u kunt ook bellen met een van onze vestigingen in Amsterdam of Den Haag

Laat u liever uw gegevens achter, zodat wij contact met u opnemen of wilt u ons via WhatsApp benaderen? Dan kan dat uiteraard ook.

Letselschade Arslan & Ersoy Advocaten

Waarom Arslan & Ersoy?

Wij denken, adviseren en procederen in termen van oplossingen en dit ziet u altijd als rode draad terug in onze dienstverlening.

 • U bent gegarandeerd van hoogwaardige rechtsbijstand en begeleiding
 • U krijgt altijd gespecialiseerde advocaten en letselschadespecialisten
 • U bent bij ons geen nummer, maar een gewaardeerde klant
 • U krijgt altijd een vast contactpersoon
 • Wij zijn altijd goed bereikbaar voor u
 • Last but not least: Uw belang staat bij ons altijd voorop!

Onze werkwijze is altijd
simpel, eerlijk & transparant

Kennismaking Arslan & Ersoy Advocaten
1
1e kennismaking

Tijdens een vrijblijvend persoonlijk gesprek inventariseren we samen de zaak. Dit kan bij ons op kantoor of bij u aan huis.

Behandelingzaak Arslan & Ersoy Advocaten
2
Behandeling van uw zaak

We gaan aan de slag met uw zaak met de wetenschap dat in elk denkbare scenario uw belang voor ons leidend is.

Tijdensproces Arslan & Ersoy Advocaten
3
Tijdens het proces

We houden u van begin tot afronding op de hoogte van de vorderingen en zijn ten alle tijde bereikbaar voor u.

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Wij staan u bij met raad en daad. Heeft u een juridisch probleem en heeft u bijstand nodig van een advocaat met daadkracht? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vraag snel een gratis kennismakingsgesprek aan.  Ik wil teruggebeld wordenIk wil een email ontvangen
  Emine Kaya Arslan & Ersoy Advocaten

  Heeft u liever direct telefonisch contact?

  Neem dan contact op met een van onze vestigingen en we staan u direct te woord.

  Wat onze klanten zeggen

  Ayse Mammoth

  Ik ben heel goed geholpen door de heer Ersoy. Hij nam ruim de tijd om naar mijn verhaal te luisteren en heeft mij goed advies gegeven.

  Saligram Bekir

  Ik kan iedereen aanbevelen om naar Arslan & Ersoy advocaten te gaan. De advocaten zijn behulpzaam en vechten voor je tot het einde.

  Bel ons direct