Ongelukken met scooters en motors

Een scooter is een gemotoriseerde tweewieler met twee kleine brede wielen. Een scooter kan een bromfiets zijn, maar ook een snorfiets. Het is dus een verzamelnaam voor zowel bromfietsen als snorfietsen

 

Bromfiets

Bij een bromfiets mag u maximaal 45 km per uur rijden en is het dragen van een helm verplicht. Een bromfiets herkent u aan de gele kentekenplaat.

 

Snorfiets 

Bij een snorfiets mag u maximaal 25 km per uur rijden en is het dragen van een helm niet verplicht. Een snorfiets herkent u aan de blauwe kentekenplaat. 

 

Motorfiets

Een motorfiets is ook een gemotoriseerde tweewieler, maar dan met grotere wielen. Voor een motorfiets heeft u een speciaal rijbewijs nodig en geldt dezelfde maximumsnelheid als voor voertuigen, zoals auto’s. 

 

U bent aangereden door een scooter of motorfiets

De eigenaar van een snorfiets, bromfiets of motorfiets behoort volgens de wet minimaal een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) af te sluiten. Als u bent aangereden door een scooter of een motorfiets, dan kunt u derhalve de WA-verzekeraar van de eigenaar van de motorfiets of scooter aanspreken voor het verhalen van uw materiële schade, maar u kunt ook een vergoeding voor uw letselschade claimen bij dezelfde verzekeraar. Voorwaarde hiervoor is natuurlijk wel dat de eigenaar of bestuurder van de scooter of motorfiets een verkeersfout heeft gemaakt, waardoor u schade heeft geleden. 

 

Contact

Bent u aangereden door een scooter of motor(fiets) en wilt u uw letselschade claimen van de aansprakelijke partij? Schroomt u dan niet om contact met ons op te nemen of de gratis letselschadetest te doen om de haalbaarheid van uw claim aan onze advocaten en letselschade specialisten voor te leggen.  

U kunt uw vraag ook voorleggen via het contactformulier, maar u kunt ook bellen met een van onze vestigingen in Amsterdam of Den Haag

Laat u liever uw gegevens achter, zodat wij contact met u opnemen of wilt u ons via WhatsApp benaderen? Dan kan dat uiteraard ook.

Letselschade Arslan & Ersoy Advocaten

Waarom Arslan & Ersoy?

Wij denken, adviseren en procederen in termen van oplossingen en dit ziet u altijd als rode draad terug in onze dienstverlening.

 • U bent gegarandeerd van hoogwaardige rechtsbijstand en begeleiding
 • U krijgt altijd gespecialiseerde advocaten en letselschadespecialisten
 • U bent bij ons geen nummer, maar een gewaardeerde klant
 • U krijgt altijd een vast contactpersoon
 • Wij zijn altijd goed bereikbaar voor u
 • Last but not least: Uw belang staat bij ons altijd voorop!

Onze werkwijze is altijd

simpel, eerlijk & transparant

Kennismaking Arslan & Ersoy Advocaten
1
1e kennismaking

Tijdens een vrijblijvend persoonlijk gesprek inventariseren we samen de zaak. Dit kan bij ons op kantoor of bij u aan huis.

Behandelingzaak Arslan & Ersoy Advocaten
2
Behandeling van uw zaak

We gaan aan de slag met uw zaak met de wetenschap dat in elk denkbare scenario uw belang voor ons leidend is.

Tijdensproces Arslan & Ersoy Advocaten
3
Tijdens het proces

We houden u van begin tot afronding op de hoogte van de vorderingen en zijn ten alle tijde bereikbaar voor u.

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Wij staan u bij met raad en daad. Heeft u een juridisch probleem en heeft u bijstand nodig van een advocaat met daadkracht? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vraag snel een gratis kennismakingsgesprek aan.  Ik wil teruggebeld wordenIk wil een email ontvangen
  Emine Kaya Arslan & Ersoy Advocaten

  Heeft u liever direct telefonisch contact?

  Neem dan contact op met een van onze vestigingen en we staan u direct te woord.

  Wat onze klanten zeggen

  Ayse Mammoth

  Ik ben heel goed geholpen door de heer Ersoy. Hij nam ruim de tijd om naar mijn verhaal te luisteren en heeft mij goed advies gegeven.

  Saligram Bekir

  Ik kan iedereen aanbevelen om naar Arslan & Ersoy advocaten te gaan. De advocaten zijn behulpzaam en vechten voor je tot het einde.

  Bel ons direct