Wanneer bent u een uitzendkracht?

Een uitzendbureau is een bedrijf dat bemiddelt tussen werkzoekenden en bedrijven die op zoek zijn naar (tijdelijk) personeel. Zo komt het dus vaak voor dat een uitzendkracht, die in feite in loondienst is bij het uitzendbureau, wordt ingeschakeld om bij een ander bedrijf werkzaamheden te verrichten.

Juridisch gezien is het uitzendbureau de formele werkgever. Het bedrijf dat gebruikmaakt van de diensten van de uitzendkracht wordt ook wel de inlenende partij of de inlener genoemd. Wie is aansprakelijk voor uw letselschade indien u als uitzendkracht tijdens uw werkzaamheden een bedrijfsongeval of arbeidsongeval meemaakt? 

 

Aansprakelijkheid bij letselschade uitzendkrachten

De wet bepaalt dat hij die in de uitoefening van zijn beroep of bedrijf arbeid laat verrichten door een persoon met wie hij géén arbeidsovereenkomst heeft, aansprakelijk is voor de schade die deze persoon in de uitoefening van zijn werkzaamheden lijdt. Hiermee stelt de wetgever de inlener, die ook wel de materiële werkgever wordt genoemd gelijk aan de formele werkgever. 

U kunt derhalve zowel het uitzendbureau (uw formele werkgever) als het bedrijf bij wie u uw werkzaamheden heeft verricht (uw materiële werkgever) aansprakelijk stellen indien u als uitzendkracht letselschade heeft opgelopen in de uitoefening van uw werkzaamheden. 

 

Contact

Heeft u letselschade opgelopen als uitzendkracht en vindt u dat uw werkgever of inlener aansprakelijk is jegens u? Schroomt u dan niet om contact met ons op te nemen of de gratis letselschadetest te doen om de haalbaarheid van uw claim aan onze advocaten en letselschade specialisten voor te leggen.  

U kunt uw vraag ook voorleggen via het contactformulier, maar u kunt ook bellen met een van onze vestigingen in Amsterdam of Den Haag

Laat u liever uw gegevens achter, zodat wij contact met u opnemen of wilt u ons via WhatsApp benaderen? Dan kan dat uiteraard ook.

Letselschade Arslan & Ersoy Advocaten

Waarom Arslan & Ersoy?

Wij denken, adviseren en procederen in termen van oplossingen en dit ziet u altijd als rode draad terug in onze dienstverlening.

 • U bent gegarandeerd van hoogwaardige rechtsbijstand en begeleiding
 • U krijgt altijd gespecialiseerde advocaten en letselschadespecialisten
 • U bent bij ons geen nummer, maar een gewaardeerde klant
 • U krijgt altijd een vast contactpersoon
 • Wij zijn altijd goed bereikbaar voor u
 • Last but not least: Uw belang staat bij ons altijd voorop!

Onze werkwijze is altijd
simpel, eerlijk & transparant

Kennismaking Arslan & Ersoy Advocaten
1
1e kennismaking

Tijdens een vrijblijvend persoonlijk gesprek inventariseren we samen de zaak. Dit kan bij ons op kantoor of bij u aan huis.

Behandelingzaak Arslan & Ersoy Advocaten
2
Behandeling van uw zaak

We gaan aan de slag met uw zaak met de wetenschap dat in elk denkbare scenario uw belang voor ons leidend is.

Tijdensproces Arslan & Ersoy Advocaten
3
Tijdens het proces

We houden u van begin tot afronding op de hoogte van de vorderingen en zijn ten alle tijde bereikbaar voor u.

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Wij staan u bij met raad en daad. Heeft u een juridisch probleem en heeft u bijstand nodig van een advocaat met daadkracht? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vraag snel een gratis kennismakingsgesprek aan.  Ik wil teruggebeld wordenIk wil een email ontvangen
  Emine Kaya Arslan & Ersoy Advocaten

  Heeft u liever direct telefonisch contact?

  Neem dan contact op met een van onze vestigingen en we staan u direct te woord.

  Wat onze klanten zeggen

  Ayse Mammoth

  Ik ben heel goed geholpen door de heer Ersoy. Hij nam ruim de tijd om naar mijn verhaal te luisteren en heeft mij goed advies gegeven.

  Saligram Bekir

  Ik kan iedereen aanbevelen om naar Arslan & Ersoy advocaten te gaan. De advocaten zijn behulpzaam en vechten voor je tot het einde.

  Bel ons direct