Schadeposten letselschade

Zodra de aansprakelijkheid is erkend in uw letselschade zaak, zal door uw letselschade advocaat of letselschade specialist inzichtelijk gemaakt moeten worden welke schadeposten u heeft. Deze schadeposten hangen af van diverse factoren, zoals de vraag of u al dan niet gedeeltelijk arbeidsongeschikt bent geworden of de vraag of u studievertraging heeft opgelopen als gevolg van het ongeval. We geven u een overzicht van de meest voorkomende schadeposten die horen bij letselschade.

 

Verlies van arbeidsvermogen

Indien u (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt bent geworden als gevolg van het ongeval, waarna u qua inkomen erop achteruit bent gegaan, kunt u uw loonschade oftewel het verlies van arbeidsvermogen claimen bij de aansprakelijke partij of diens verzekeraar. Hiervoor is het noodzakelijk dat u het verlies van arbeidsvermogen schriftelijk kunt onderbouwen. Zolang u het verlies van arbeidsvermogen schriftelijk kunt onderbouwen, is het onder bepaalde omstandigheden mogelijk om zelfs gemiste inkomsten uit zwart werk te claimen.

 

Smartengeld

Naast de materiële schade die u kunt claimen, zoals bijvoorbeeld schade aan uw auto of kleding, kunt u ook smartengeld claimen. Smartengeld is een vergoeding die u ontvangt voor het leed of verdriet dat u heeft overgehouden aan het ongeval. Het betreft een vergoeding voor de psychische of emotionele schade die u als gevolg van een ongeval heeft geleden. Deze schadepost wordt ook wel geschaard onder immateriële schade.

 

Medische kosten

Bij het verhalen van uw letselschade is het ook belangrijk om te weten dat u de door u gemaakte medische kosten kunt claimen. Zo kunt u denken aan het eigen risico dat u van uw zorgverzekeraar moet betalen voor afgenomen medische diensten of de kosten die u maakt voor het volgen van fysiotherapie.  Alle medische kosten als gevolg van het ongeval, die niet voor vergoeding in aanmerking komen bij uw zorgverzekeraar, kunt u als schadepost claimen van de aansprakelijke partij of diens verzekeraar.

 

Huishoudelijke hulp

Een belangrijke schadepost die u kunt claimen is bijvoorbeeld een vergoeding voor huishoudelijke hulp. Had u een relevante bijdrage in het huishouden voor het ongeval en komt uw bijdrage al dan niet gedeeltelijk te vervallen als gevolg van het ongeval? Dan kunt u ook een vergoeding claimen voor huishoudelijke hulp. Dit bedrag kan, afhankelijk van de ernst en de duur van uw letsel, oplopen tot duizenden euro’s.

Hierboven hebben wij slechts enkele schadeposten benoemd, die u kunt claimen als u slachtoffer bent geweest van bijvoorbeeld een verkeersongeval of bedrijfsongeval. Het vaststellen en berekenen van de schadevergoeding in letselschadezaken blijft echter maatwerk. De schadeposten zijn persoonsgebonden en kunnen variëren.

 

Contact

Heeft u letsel opgelopen als slachtoffer van een bedrijfsongeval of een verkeersongeval en wilt u weten welke schadeposten voor vergoeding in aanmerking komen? Schroomt u dan niet om contact met ons op te nemen of de gratis letselschadetest te doen om de haalbaarheid van uw claim aan onze advocaten en letselschade specialisten voor te leggen.

U kunt uw vraag ook voorleggen via het contactformulier, maar u kunt ook bellen met een van onze vestigingen in Amsterdam of Den Haag

Laat u liever uw gegevens achter, zodat wij contact met u opnemen of wilt u ons via WhatsApp benaderen? Dan kan dat uiteraard ook.

Letselschade Arslan & Ersoy Advocaten

Waarom Arslan & Ersoy?

Wij denken, adviseren en procederen in termen van oplossingen en dit ziet u altijd als rode draad terug in onze dienstverlening.

 • U bent gegarandeerd van hoogwaardige rechtsbijstand en begeleiding
 • U krijgt altijd gespecialiseerde advocaten en letselschadespecialisten
 • U bent bij ons geen nummer, maar een gewaardeerde klant
 • U krijgt altijd een vast contactpersoon
 • Wij zijn altijd goed bereikbaar voor u
 • Last but not least: Uw belang staat bij ons altijd voorop!

Hulp bij schadeposten letselschade

Arbeidsongeschiktheid

U bent arbeidsongeschikt, zodra u in verband met lichamelijke en/of geestelijke klachten uw gebruikelijke arbeid niet meer (op de oude voet) kunt voorzetten bij uw werkgever of opdrachtgever. Een bedrijfsongeval of…

Loonschade Arslan & Ersoy Advocaten
Verlies arbeidsvermogen

Loonschade voor een werkgever is van andere aard dan loonschade voor een werknemer. Heeft u als werknemer loonschade geleden, dan wordt hiermee bedoeld het verlies van arbeidsvermogen of…

Ongevalinwoning Arslan & Ersoy Advocaten
Materiële schade

Materiële schade is schade die concreet en direct is uit te drukken in geld. U kunt hierbij denken aan beschadiging van zaken die in eigendom aan u toebehoren. Hiervan is sprake als u bijvoorbeeld schade heeft aan uw…

Heeft u eerst advies nodig?

We kunnen u prima adviseren over waar we u het beste mee kunnen helpen.

Onze werkwijze is altijd
simpel, eerlijk & transparant

Kennismaking Arslan & Ersoy Advocaten
1
1e kennismaking

Tijdens een vrijblijvend persoonlijk gesprek inventariseren we samen de zaak. Dit kan bij ons op kantoor of bij u aan huis.

Behandelingzaak Arslan & Ersoy Advocaten
2
Behandeling van uw zaak

We gaan aan de slag met uw zaak met de wetenschap dat in elk denkbare scenario uw belang voor ons leidend is.

Tijdensproces Arslan & Ersoy Advocaten
3
Tijdens het proces

We houden u van begin tot afronding op de hoogte van de vorderingen en zijn ten alle tijde bereikbaar voor u.

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Wij staan u bij met raad en daad. Heeft u een juridisch probleem en heeft u bijstand nodig van een advocaat met daadkracht? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vraag snel een gratis kennismakingsgesprek aan.  Ik wil teruggebeld wordenIk wil een email ontvangen
  Emine Kaya Arslan & Ersoy Advocaten

  Heeft u liever direct telefonisch contact?

  Neem dan contact op met een van onze vestigingen en we staan u direct te woord.

  Wat onze klanten zeggen

  Ayse Mammoth

  Ik ben heel goed geholpen door de heer Ersoy. Hij nam ruim de tijd om naar mijn verhaal te luisteren en heeft mij goed advies gegeven.

  Saligram Bekir

  Ik kan iedereen aanbevelen om naar Arslan & Ersoy advocaten te gaan. De advocaten zijn behulpzaam en vechten voor je tot het einde

  Bel ons direct