Whiplash na een ongeluk 

Bij een whiplash maakt het hoofd als gevolg van een plotselinge aanrijding een slingerbeweging van achteren en naar voren (of andersom), terwijl de romp niet of niet even snel meebeweegt. Hierdoor raken wervels, spieren en zenuwen in de nek, rug en schouders beschadigd. Whiplash gerelateerde klachten ontstaan vaak bij een auto-ongeluk, bijvoorbeeld een kop-staartbotsing of een aanrijding van achteren. 

 

Whiplash gerelateerde klachten

Whiplash gerelateerde klachten kunnen zeer variërend zijn. Het kan hierbij gaan om pijn in de nek, soms uitstralend naar het achterhoofd of schouders en armen. Ook komt het bij whiplash gerelateerde klachten voor dat er sprake is van vermoeidheid, slapeloosheid en/of hoofdpijn. 

Bij de meeste mensen die een whiplash hebben meegemaakt gaan de klachten na verloop van tijd vanzelf voorbij. Ongeveer de helft van de mensen hebben na drie maanden geen pijnklachten meer. Wanneer de klachten echter na 6 maanden nog steeds niet voorbij zijn spreekt men van het late whiplash syndroom. De klachten en beperkingen als gevolg van whiplash zijn voor buitenstaanders bijna nooit te zien en de klachten variëren ook sterk per persoon. Medisch gezien spreekt men dan ook van niet objectiveerbaar letsel, omdat het letsel niet van buitenaf te zien is. 

 

Whiplash en een letselschade schadevergoeding claimen

Bij whiplash gerelateerde klachten kunt u diverse letselschade schadeposten claimen van de aansprakelijke partij of diens verzekeraar. Zo kunt u naast materiële schade ook smartengeld claimen. Het claimen van een letselschade vergoeding bij whiplash kan echter in de praktijk tot discussies leiden met de aansprakelijke partij of diens verzekeraar. Zo wordt al gauw door verzekeraars geoordeeld dat de klachten medisch gezien niet-objectiveerbaar zijn en wordt het causaal verband tussen de whiplash gerelateerde klachten en de geclaimde schade betwist. In sommige gevallen wordt zelfs betoogd dat de aangegeven klachten slechts voor een korte periode van enkele maanden aan het verkeersongeluk zijn toe te schrijven. 

In dit soort situaties is het van belang om een deskundige en ervaren letselschade advocaat of letselschade specialist in de armen te nemen, die de juridische discussie met de tegenpartij durft aan te gaan en ervoor zorgt dat u de maximale schadevergoeding krijgt waarop u recht heeft. 

 

Contact

Heeft u whiplash letselschade opgelopen bij een auto-ongeluk of een kop-staartbotsing en wilt u uw letselschade verhalen op de aansprakelijke partij? Schroomt u dan niet om contact met ons op te nemen of de gratis letselschadetest te doen om de haalbaarheid van uw claim aan onze advocaten en letselschade specialisten voor te leggen.  

U kunt uw vraag ook voorleggen via het contactformulier, maar u kunt ook bellen met een van onze vestigingen in Amsterdam of Den Haag

Laat u liever uw gegevens achter, zodat wij contact met u opnemen of wilt u ons via WhatsApp benaderen? Dan kan dat uiteraard ook

Whiplash Arslan & Ersoy Advocaten

Waarom Arslan & Ersoy?

Wij denken, adviseren en procederen in termen van oplossingen en dit ziet u altijd als rode draad terug in onze dienstverlening.

 • U bent gegarandeerd van hoogwaardige rechtsbijstand en begeleiding
 • U krijgt altijd gespecialiseerde advocaten en letselschadespecialisten
 • U bent bij ons geen nummer, maar een gewaardeerde klant
 • U krijgt altijd een vast contactpersoon
 • Wij zijn altijd goed bereikbaar voor u
 • Last but not least: Uw belang staat bij ons altijd voorop!

Onze werkwijze is altijd

simpel, eerlijk & transparant

Kennismaking Arslan & Ersoy Advocaten
1
1e kennismaking

Tijdens een vrijblijvend persoonlijk gesprek inventariseren we samen de zaak. Dit kan bij ons op kantoor of bij u aan huis.

Behandelingzaak Arslan & Ersoy Advocaten
2
Behandeling van uw zaak

We gaan aan de slag met uw zaak met de wetenschap dat in elk denkbare scenario uw belang voor ons leidend is.

Tijdensproces Arslan & Ersoy Advocaten
3
Tijdens het proces

We houden u van begin tot afronding op de hoogte van de vorderingen en zijn ten alle tijde bereikbaar voor u.

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Wij staan u bij met raad en daad. Heeft u een juridisch probleem en heeft u bijstand nodig van een advocaat met daadkracht? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vraag snel een gratis kennismakingsgesprek aan.  Ik wil teruggebeld wordenIk wil een email ontvangen
  Emine Kaya Arslan & Ersoy Advocaten

  Heeft u liever direct telefonisch contact?

  Neem dan contact op met een van onze vestigingen en we staan u direct te woord.

  Wat onze klanten zeggen

  Ayse Mammoth

  Ik ben heel goed geholpen door de heer Ersoy. Hij nam ruim de tijd om naar mijn verhaal te luisteren en heeft mij goed advies gegeven.

  Saligram Bekir

  Ik kan iedereen aanbevelen om naar Arslan & Ersoy advocaten te gaan. De advocaten zijn behulpzaam en vechten voor je tot het einde.

  Bel ons direct