Letselschade fietsongeluk

Een fietsongeluk is een ongeluk tussen tenminste één fietser en een andere verkeersdeelnemer. Een fietsongeval kan diverse oorzaken hebben. Vaak is de oorzaak onoplettendheid, onervarenheid of een te hoge snelheid bij de fietser of een andere verkeersdeelnemer. De gevolgen van een fietsongeluk kunnen echter aanzienlijk zijn en moeten zeker niet onderschat worden. Omdat fietsers bij een verkeersongeval veelal zeer lelijk ten val kunnen komen, kan het hierdoor opgelopen letselschade ook zeer ernstig zijn. 

 

Zwakke verkeersdeelnemers

Een fietser wordt samen met een voetganger als zwakke verkeersdeelnemer aangemerkt door de wetgever. Dat wil zeggen dat een fietser als kwetsbare verkeersdeelnemer een speciale status heeft in het verkeer.  Als een fietser betrokken is bij een auto ongeluk of bij een ongeluk met een ander motorrijtuig, dan staat de aansprakelijkheid van de eigenaar van het motorrijtuig in beginsel vast, tenzij er sprake is van overmacht aan de zijde van de automobilist of de bestuurder van het motorrijtuig.

Hiervan is alleen sprake als de automobilist of de bestuurder van het motorrijtuig rechtens geen enkel verwijt kan worden gemaakt voor het ontstaan van het verkeersongeval. De lat voor het aannemen van overmacht in dit soort zaken is echter in de jurisprudentie zeer hoog gelegd.   

 

Aanrijding met een auto

Een veelvoorkomend voorbeeld van een fietsongeluk met letselschade is een aanrijding met een auto, waarbij de fietser als recht doorgaand verkeer zijn of haar weg wenst te vervolgen, terwijl de automobilist op dezelfde weg bijvoorbeeld naar rechts wenst af te slaan. Daarbij komt het vaak voor dat de fietser in de dode hoek van de automobilist terechtkomt, waardoor een aanrijding met de fietser niet meer te voorkomen is.

Naast materiële schade kan er ook lichamelijke of geestelijke schade ontstaan bij slachtoffers van zo een fietsongeval. Dit kan variëren van schaafwonden, kneuzingen en botbreuken tot klachten die zelfs kunnen leiden tot blijvende invaliditeit.     

 

Contact

Heeft u letsel opgelopen als slachtoffer van een fietsongeval en wilt u uw letselschade verhalen op de aansprakelijke partij? Schroomt u dan niet om contact met ons op te nemen of de gratis letselschadetest te doen om de haalbaarheid van uw claim aan onze letselschade advocaten en letselschade specialisten voor te leggen.  

U kunt uw vraag ook voorleggen via het contactformulier, maar u kunt ook bellen met een van onze vestigingen in Amsterdam of Den Haag

Laat u liever uw gegevens achter, zodat wij contact met u opnemen of wilt u ons via WhatsApp benaderen? Dan kan dat uiteraard ook

Letselschade Arslan & Ersoy Advocaten

Waarom Arslan & Ersoy?

Wij denken, adviseren en procederen in termen van oplossingen en dit ziet u altijd als rode draad terug in onze dienstverlening.

 • U bent gegarandeerd van hoogwaardige rechtsbijstand en begeleiding
 • U krijgt altijd gespecialiseerde advocaten en letselschadespecialisten
 • U bent bij ons geen nummer, maar een gewaardeerde klant
 • U krijgt altijd een vast contactpersoon
 • Wij zijn altijd goed bereikbaar voor u
 • Last but not least: Uw belang staat bij ons altijd voorop!

Onze werkwijze is altijd

simpel, eerlijk & transparant

Kennismaking Arslan & Ersoy Advocaten
1
1e kennismaking

Tijdens een vrijblijvend persoonlijk gesprek inventariseren we samen de zaak. Dit kan bij ons op kantoor of bij u aan huis.

Behandelingzaak Arslan & Ersoy Advocaten
2
Behandeling van uw zaak

We gaan aan de slag met uw zaak met de wetenschap dat in elk denkbare scenario uw belang voor ons leidend is.

Tijdensproces Arslan & Ersoy Advocaten
3
Tijdens het proces

We houden u van begin tot afronding op de hoogte van de vorderingen en zijn ten alle tijde bereikbaar voor u.

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Wij staan u bij met raad en daad. Heeft u een juridisch probleem en heeft u bijstand nodig van een advocaat met daadkracht? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vraag snel een gratis kennismakingsgesprek aan.  Ik wil teruggebeld wordenIk wil een email ontvangen
  Emine Kaya Arslan & Ersoy Advocaten

  Heeft u liever direct telefonisch contact?

  Neem dan contact op met een van onze vestigingen en we staan u direct te woord.

  Wat onze klanten zeggen

  Ayse Mammoth

  Ik ben heel goed geholpen door de heer Ersoy. Hij nam ruim de tijd om naar mijn verhaal te luisteren en heeft mij goed advies gegeven.

  Saligram Bekir

  Ik kan iedereen aanbevelen om naar Arslan & Ersoy advocaten te gaan. De advocaten zijn behulpzaam en vechten voor je tot het einde.

  Bel ons direct