Werkgeversaansprakelijkheid bij ongevallen

Met werkgeversaansprakelijkheid wordt in zijn algemeenheid bedoeld de aansprakelijkheid van de werkgever ten overstaan van (de schade van) zijn werknemer(s). 

De Nederlandse wet schrijft namelijk voor dat er een zorgplicht rust op een werkgever om de lokalen, werktuigen en gereedschappen waarin of waarmee hij de arbeid doet verrichten op zodanige wijze in te richten en te onderhouden zodat voorkomen wordt dat de werknemer in de uitoefening van zijn werkzaamheden schade lijdt. Hiervoor moet hij zodanige maatregelen treffen en aanwijzingen verstrekken, zodat een veilige werkomgeving gewaarborgd kan blijven. 

 

Aansprakelijkheidsplicht werkgever

Houdt de werkgever zich niet aan zijn zorgplicht? Dan is hij aansprakelijk voor uw schade. Indien u als werknemer onder werktijd letsel heeft opgelopen, dan is in beginsel uw werkgever aansprakelijk. Dit is alleen anders indien uw werkgever kan aantonen en bewijzen dat hij zich wél aan zijn zorgplicht heeft gehouden of indien uw schade in belangrijke mate het gevolg is van opzet of bewuste roekeloosheid.    

 

Contact

Onze advocaten zijn gespecialiseerd in letselschadezaken die zijn gerelateerd tot werkgeversaansprakelijkheid. Bent u het slachtoffer van een bedrijfsongeval of een arbeidsongeval en vindt u dat uw werkgever aansprakelijk is jegens u? Schroomt u dan niet om contact met ons op te nemen of de gratis letselschadetest te doen om de haalbaarheid van uw claim aan onze advocaten en letselschade specialisten voor te leggen.  

U kunt uw vraag ook voorleggen via het contactformulier, maar u kunt ook bellen met een van onze vestigingen in Amsterdam of Den Haag

Laat u liever uw gegevens achter, zodat wij contact met u opnemen of wilt u ons via WhatsApp benaderen? Dan kan dat uiteraard ook.

Letselschade Arslan & Ersoy Advocaten

Waarom Arslan & Ersoy?

Wij denken, adviseren en procederen in termen van oplossingen en dit ziet u altijd als rode draad terug in onze dienstverlening.

 • U bent gegarandeerd van hoogwaardige rechtsbijstand en begeleiding
 • U krijgt altijd gespecialiseerde advocaten en letselschadespecialisten
 • U bent bij ons geen nummer, maar een gewaardeerde klant
 • U krijgt altijd een vast contactpersoon
 • Wij zijn altijd goed bereikbaar voor u
 • Last but not least: Uw belang staat bij ons altijd voorop!

Onze werkwijze is altijd
simpel, eerlijk & transparant

Kennismaking Arslan & Ersoy Advocaten
1
1e kennismaking

Tijdens een vrijblijvend persoonlijk gesprek inventariseren we samen de zaak. Dit kan bij ons op kantoor of bij u aan huis.

Behandelingzaak Arslan & Ersoy Advocaten
2
Behandeling van uw zaak

We gaan aan de slag met uw zaak met de wetenschap dat in elk denkbare scenario uw belang voor ons leidend is.

Tijdensproces Arslan & Ersoy Advocaten
3
Tijdens het proces

We houden u van begin tot afronding op de hoogte van de vorderingen en zijn ten alle tijde bereikbaar voor u.

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Wij staan u bij met raad en daad. Heeft u een juridisch probleem en heeft u bijstand nodig van een advocaat met daadkracht? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vraag snel een gratis kennismakingsgesprek aan.  Ik wil teruggebeld wordenIk wil een email ontvangen
  Emine Kaya Arslan & Ersoy Advocaten

  Heeft u liever direct telefonisch contact?

  Neem dan contact op met een van onze vestigingen en we staan u direct te woord.

  Wat onze klanten zeggen

  Ayse Mammoth

  Ik ben heel goed geholpen door de heer Ersoy. Hij nam ruim de tijd om naar mijn verhaal te luisteren en heeft mij goed advies gegeven.

  Saligram Bekir

  Ik kan iedereen aanbevelen om naar Arslan & Ersoy advocaten te gaan. De advocaten zijn behulpzaam en vechten voor je tot het einde.

  Bel ons direct