Aangereden als voetganger bij een verkeersongeluk

Hoewel wij in de moderne maatschappij diverse vervoermiddelen tot onze beschikking hebben, blijven wij vaak genoeg te voet naar onze bestemmingen gaan. Soms kan het in de verkeersdrukte handiger en sneller zijn om onze weg lopend te vervolgen naar onze bestemming. Dit maakt het dat wij ook als voetgangers kunnen deelnemen aan het verkeer. 

 

Verkeersongevallen bij voetgangers

Elk jaar doen zich in het verkeer duizenden verkeersongevallen voor, waarbij voetgangers worden aangereden door auto’s, motorfietsen, scooters, fietsen, bussen en zelfs treinen. De meeste verkeersongevallen met voetgangers doen zich voor bij het oversteken op de openbare weg. Al loopt u zo oplettend en voorzichtig, soms kunt u een verkeersongeluk als voetganger gewoonweg niet voorkomen. Een ongeluk zit namelijk vaak in een klein hoekje en het kan iedereen overkomen. Daarom is het van belang om te weten wat uw rechten en plichten zijn als u als voetganger wordt aangereden.

 

Voetgangers zijn zwakke verkeersdeelnemers

Een voetganger wordt samen met een fietser als zwakke verkeersdeelnemer aangemerkt door de wetgever. Dat wil zeggen dat een voetganger als kwetsbare verkeersdeelnemer een speciale status heeft in het verkeer. Als een voetganger betrokken is bij een auto ongeluk of bij een ongeluk met een ander motorrijtuig, dan staat de aansprakelijkheid van de eigenaar van het motorrijtuig in beginsel vast, tenzij er sprake is van overmacht aan de zijde van de automobilist of de bestuurder van het motorrijtuig. Hiervan is alleen sprake als de automobilist of de bestuurder van het motorrijtuig rechtens geen enkel verwijt kan worden gemaakt voor het ontstaan van het verkeersongeval. De lat voor het aannemen van overmacht in dit soort zaken is echter in de jurisprudentie zeer hoog gelegd. 

 

Letselschade claimen

Zelfs als u als voetganger zelf een verkeersfout heeft gemaakt of schuldig bent aan het ontstaan van het verkeersongeval, kunt u 50% of in sommige situaties zelfs een hoger percentage van uw letselschade claimen bij de verzekeraar van de automobilist of de eigenaar dan wel bestuurder van het motorrijtuig.  

 

Contact

Bent u als voetganger aangereden in het verkeer en wilt u uw letselschade verhalen op de aansprakelijke partij? Schroomt u dan niet om contact met ons op te nemen of de gratis letselschadetest te doen om de haalbaarheid van uw claim aan onze advocaten en letselschade specialisten voor te leggen.  

U kunt uw vraag ook voorleggen via het contactformulier, maar u kunt ook bellen met een van onze vestigingen in Amsterdam of Den Haag

Laat u liever uw gegevens achter, zodat wij contact met u opnemen of wilt u ons via WhatsApp benaderen? Dan kan dat uiteraard ook

Letselschade Arslan & Ersoy Advocaten

Waarom Arslan & Ersoy?

Wij denken, adviseren en procederen in termen van oplossingen en dit ziet u altijd als rode draad terug in onze dienstverlening.

 • U bent gegarandeerd van hoogwaardige rechtsbijstand en begeleiding
 • U krijgt altijd gespecialiseerde advocaten en letselschadespecialisten
 • U bent bij ons geen nummer, maar een gewaardeerde klant
 • U krijgt altijd een vast contactpersoon
 • Wij zijn altijd goed bereikbaar voor u
 • Last but not least: Uw belang staat bij ons altijd voorop!

Onze werkwijze is altijd

simpel, eerlijk & transparant

Kennismaking Arslan & Ersoy Advocaten
1
1e kennismaking

Tijdens een vrijblijvend persoonlijk gesprek inventariseren we samen de zaak. Dit kan bij ons op kantoor of bij u aan huis.

Behandelingzaak Arslan & Ersoy Advocaten
2
Behandeling van uw zaak

We gaan aan de slag met uw zaak met de wetenschap dat in elk denkbare scenario uw belang voor ons leidend is.

Tijdensproces Arslan & Ersoy Advocaten
3
Tijdens het proces

We houden u van begin tot afronding op de hoogte van de vorderingen en zijn ten alle tijde bereikbaar voor u.

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Wij staan u bij met raad en daad. Heeft u een juridisch probleem en heeft u bijstand nodig van een advocaat met daadkracht? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vraag snel een gratis kennismakingsgesprek aan.  Ik wil teruggebeld wordenIk wil een email ontvangen
  Emine Kaya Arslan & Ersoy Advocaten

  Heeft u liever direct telefonisch contact?

  Neem dan contact op met een van onze vestigingen en we staan u direct te woord.

  Wat onze klanten zeggen

  Ayse Mammoth

  Ik ben heel goed geholpen door de heer Ersoy. Hij nam ruim de tijd om naar mijn verhaal te luisteren en heeft mij goed advies gegeven.

  Saligram Bekir

  Ik kan iedereen aanbevelen om naar Arslan & Ersoy advocaten te gaan. De advocaten zijn behulpzaam en vechten voor je tot het einde.

  Bel ons direct