Contractenrecht

Een contract of een overeenkomst komt in iedere laag van de samenwerking voor en vormt de basis voor het rechtsverkeer in onze maatschappij. Daarom heeft iedere burger wel eens te maken met een contract of een overeenkomst. Een overeenkomst of contract ontstaat door een aanbod en een aanvaarding daarvan. Dit kan zowel schriftelijk als mondeling geschieden.

 

Wat is het contractenrecht?

Het contractenrecht bevat regels over hoe contracten of overeenkomsten tot stand komen, aan welke voorwaarden zij moeten voldoen en wat er gebeurt als een der partijen het contract of de overeenkomst niet nakomt. Als de overeenkomst zelf niet voorziet in de gevolgen van geschillen in een overeenkomst, dan biedt het contractenrecht dat in het Nederlandse Burgerlijk Wetboek is vastgelegd uitkomst.

 

Vereisten contract

Of het nu gaat om het opstellen dan wel het beoordelen van een koopovereenkomst, arbeidsovereenkomst of aandeelhoudersovereenkomst, een overeenkomst of een contract moet altijd duidelijk, begrijpelijk en nauwkeurig geformuleerd zijn. Dit is belangrijk om toekomstige geschillen te voorkomen. Zelfs bij het ontstaan van een geschil, hebben partijen er belang bij om te kunnen duiden wat de overeenkomst of het contract in hun specifieke situatie voorschrijft. Daarnaast is het goed om te weten welke rechten en plichten u heeft als u te maken heeft met een contractueel geschil.

Het contractenrecht is nauw verbonden met andere rechtsgebieden zoals het ondernemingsrecht of het arbeidsrecht. Zo worden zakelijke transacties regelmatig aangegaan aan de hand van een contract of een overeenkomst. Ook als u een werknemer in dienst neemt of als u overeenstemming bereikt over een dienstverband met uw werkgever is het handig om de gemaakte afspraken vast te leggen in een arbeidsovereenkomst.

 

Advocaat contractenrecht

Het is daarom altijd raadzaam om een advocaat aan uw zijde te hebben die gespecialiseerd is in het contractenrecht. Onze advocaten hebben jarenlange ervaring en diepgaande expertise opgebouwd in het contractenrecht, maar ook in het ondernemingsrecht en het arbeidsrecht.

Tot onze werkzaamheden op dit terrein behoren onder meer het opstellen, aanpassen en beoordelen van commerciële en particuliere overeenkomsten of contracten, alsmede het voeren en begeleiden van onderhandelingen en het voeren van juridische procedures die te maken hebben met het contractenrecht.

Waarom Arslan & Ersoy?

Wij denken, adviseren en procederen in termen van oplossingen en dit ziet u altijd als rode draad terug in onze dienstverlening.

  • U bent gegarandeerd van hoogwaardige rechtsbijstand en begeleiding
  • U krijgt altijd gespecialiseerde advocaten en letselschadespecialisten
  • U bent bij ons geen nummer, maar een gewaardeerde klant
  • U krijgt altijd een vast contactpersoon
  • Wij zijn altijd goed bereikbaar voor u
  • Last but not least: Uw belang staat bij ons altijd voorop!

Hulp bij contractenrecht

Kennismaking Arslan & Ersoy Advocaten
Advocaat

Onze advocaten zijn gespecialiseerd in alle facetten van het contractenrecht. Heeft u professioneel advies of gedegen rechtsbijstand nodig in een kwestie die wordt beheerst door het contractenrecht…

Contractrecht Arslan & Ersoy Advocaten
Arbeidsrecht

In het arbeidsrecht zijn de rechten en plichten van een werkgever en een werknemer vastgelegd. Zodra er sprake is van een arbeidsrelatie tussen een werkgever en een werknemer, dan is het arbeidsrecht van toepassing hierop…

Aansprakelijkheidbedrijfsongeval Arslan & Ersoy Advocaten
Ondernemingsrecht

Het ondernemingsrecht omvat regels die zijn vastgelegd in de wet en rechtspraak die ondernemingen of bedrijven aangaan. Deze regels hebben vooral betrekking op rechtspersonen, zoals een NV of BV, maar ook kunt u…

Heeft u eerst advies nodig?

We kunnen u prima adviseren over waar we u het beste mee kunnen helpen.

We zijn trots op wat onze
cliënten van ons vinden

Very helpful lawyers, swift in replies, accurate and on top of that: very friendly. Highly recommended.
Margo S
Margo S
13:21 23 Aug 18
I had the luck to be represented by Mr. U Arslan in a international corporate law case. Besides his thorough knowledge and experience in the subject matter, Mr. U Arslan demonstrated an impressive capacity to analyze information, convey messages and advise me towards an optimal course of action in an efficient manner. His qualities were essential for taking my case to a favourable end, for which I am grateful.
Sub Colors
Sub Colors
08:05 03 Jun 20
Mijn zaak duurde bijna 2 jaar door een hardnekkige blessure wat door een aanrijding kwam. Gelukkig had ik meneer Muhammad Arslan als belangenbehartiger wie voor mij veel betekend heeft in die periode. Doordat er met mij gebeld werd met vragen zoals "hoe het gaat" en niet gelijk over te springen op de zaak heb ik altijd zeer gewaardeerd. Er waren fases hierin waarin ik totaal geen trek had in het bespreken van mijn zaak. In 2019 tot 2 maal toe op de OK. Meneer Arslan was hierbij nauw betrokken door de positieve inpraat en wat ik zelf heel humaan heb ervaren en niet het gevoel had dat ik maar een financiële gebruiks tool ben. Natuurlijk zat er een zakelijke kant maar dat menselijke is belangrijker aangezien in mij geval de pijn hoog zat. Na bijna 2 jaar kan ik nu zeggen dat ik dit zaak achter me kan laten en dit was niet mogelijk geweest zonder de heer Muhammad Arslan. Ik raad iedereen aan om bij Arslan&Ersoy in Den Haag zijn letselschade te laten behartigen vanwege de zakelijke aspecten maar zeer zeker ook vanwege het menselijke aspect.
Diffo Sound
Diffo Sound
11:33 01 May 20
Ik heb samen kunnen werken met Muhammed Arslan na een heftig ongeluk waarbij ik klachten had aan mijn nek, schouder etc. Uiteindelijk ben ik heel erg tevreden en uitstekend geholpen. Iedereen met de vraag waar moet ik zijn na een ongeval zeg ik hier!
Ali Arpacay
Ali Arpacay
14:42 18 May 20
Hele goede ervaring gehad met dit advocatenkantoor. Had een zaak lopen voor letsel, dat is toegebracht tijdens een ongeluk. Arslan & Ersoy Advocaten is mij uitstekend tot dienst geweest. Zeker een aanbeveling!
S P
S P
14:47 18 May 20
Ümit Arslan

Advocaat & Partner

Zal ik u even bellen?

Laat hieronder uw naam en telefoonnummer achter en ik bel u zo snel mogelijk.