Loonschade voor werknemers

Loonschade voor een werkgever is van andere aard dan loonschade voor een werknemer. Heeft u als werknemer loonschade geleden, dan wordt hiermee bedoeld het verlies van arbeidsvermogen of de inkomensschade. Met andere woorden gaat her hierbij om schade die u lijdt, omdat uw loon of inkomen lager is dan vóór het ongeval. Bijvoorbeeld omdat uw werkgever slechts 70% van uw laatstverdiende salaris of loon doorbetaalt bij arbeidsongeschiktheid.

 

Loonschade voor werkgevers

Loonschade kan echter ook betekenen dat u als werkgever schade lijdt, omdat u het loon van de uitgevallen of arbeidsongeschikte werknemer moet doorbetalen, terwijl deze werknemer geen omzet of inkomsten meer kan genereren voor de onderneming. Deze schade wordt ook wel loonschade genoemd. De werkgever die te maken heeft met een werknemer die arbeidsongeschikt is geworden als gevolg van een ongeval, waarvoor een andere partij of persoon aansprakelijk is, kan deze loonschade ook verhalen op deze aansprakelijke partij. Dit wordt ook wel het regresrecht van de werkgever genoemd.

Naast de loonkosten kunnen ook de re-integratiekosten verhaald worden op de aansprakelijke partij of diens verzekeraar.

Contact opnemen

Heeft u letsel opgelopen als slachtoffer van een bedrijfsongeval of een verkeersongeval en wilt u berekenen wat het verlies van arbeidsvermogen is, waarop u recht heeft? Schroomt u dan niet om contact met ons op te nemen of de gratis letselschadetest te doen om de haalbaarheid van uw claim aan onze advocaten en letselschade specialisten voor te leggen.

U kunt uw vraag ook voorleggen via het contactformulier, maar u kunt ook bellen met een van onze vestigingen in Amsterdam of Den Haag

Laat u liever uw gegevens achter, zodat wij contact met u opnemen of wilt u ons via WhatsApp benaderen? Dan kan dat uiteraard ook.

Letselschade Arslan & Ersoy Advocaten

Waarom Arslan & Ersoy?

Wij denken, adviseren en procederen in termen van oplossingen en dit ziet u altijd als rode draad terug in onze dienstverlening.

 • U bent gegarandeerd van hoogwaardige rechtsbijstand en begeleiding
 • U krijgt altijd gespecialiseerde advocaten en letselschadespecialisten
 • U bent bij ons geen nummer, maar een gewaardeerde klant
 • U krijgt altijd een vast contactpersoon
 • Wij zijn altijd goed bereikbaar voor u
 • Last but not least: Uw belang staat bij ons altijd voorop!

Onze werkwijze is altijd
simpel, eerlijk & transparant

Kennismaking Arslan & Ersoy Advocaten
1
1e kennismaking

Tijdens een vrijblijvend persoonlijk gesprek inventariseren we samen de zaak. Dit kan bij ons op kantoor of bij u aan huis.

Behandelingzaak Arslan & Ersoy Advocaten
2
Behandeling van uw zaak

We gaan aan de slag met uw zaak met de wetenschap dat in elk denkbare scenario uw belang voor ons leidend is.

Tijdensproces Arslan & Ersoy Advocaten
3
Tijdens het proces

We houden u van begin tot afronding op de hoogte van de vorderingen en zijn ten alle tijde bereikbaar voor u.

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Wij staan u bij met raad en daad. Heeft u een juridisch probleem en heeft u bijstand nodig van een advocaat met daadkracht? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vraag snel een gratis kennismakingsgesprek aan.  Ik wil teruggebeld wordenIk wil een email ontvangen
  Emine Kaya Arslan & Ersoy Advocaten

  Heeft u liever direct telefonisch contact?

  Neem dan contact op met een van onze vestigingen en we staan u direct te woord.

  Wat onze klanten zeggen

  Ayse Mammoth

  Ik ben heel goed geholpen door de heer Ersoy. Hij nam ruim de tijd om naar mijn verhaal te luisteren en heeft mij goed advies gegeven.

  Saligram Bekir

  Ik kan iedereen aanbevelen om naar Arslan & Ersoy advocaten te gaan. De advocaten zijn behulpzaam en vechten voor je tot het einde.

  Bel ons direct