Letselschade onder werktijd

De wet bepaalt dat de werkgever aansprakelijk is voor de schade die de werknemer lijdt in de uitoefening van zijn werkzaamheden. Dit laatste moet in de breedste zin des woord opgevat worden volgens de Hoge Raad. Het heeft daarom niet alleen betrekking op de werkplek zelf, maar er moet wel een verband bestaan tussen het uitoefenen van de werkzaamheden en het oplopen van schade. Een werknemer kan bijvoorbeeld ook voor zijn werk op pad gaan en bijvoorbeeld deelnemen in het autoverkeer en klanten of leveranciers bezoeken. Een verkeersongeval onder werktijd, maar niet op de werkvloer wordt bijvoorbeeld ook gezien als een arbeidsongeval of bedrijfsongeval. In hoeverre is de werkgever ook aansprakelijk voor letselschade van de werknemer die is geleden in deze situaties?

 

Gedragen als goed werkgever

De wet verplicht de werkgever om zich ook als goed werkgever te gedragen. Zelfs in situaties waarin de werkgever geen feitelijke zeggenschap heeft over de werknemer (zoals bijvoorbeeld van de situatie waarin de werknemer werk gerelateerd op reis is), kan een werkgever aansprakelijk zijn voor de letselschade van zijn werknemer. In de jurisprudentie is bepaald dat het een teken van goed werkgeverschap is dat de werkgever zijn personeel adequaat verzekert om bescherming te bieden tegen schade die wordt geleden in de uitoefening van zijn werkzaamheden. Hierbij valt te denken aan een situatie waarbij de werknemer als bestuurder van een motorvoertuig een verkeersongeval meemaakt of bijvoorbeeld als een fietser (denk aan een fietskoerier) een eenzijdig ongeval maakt.

 

Werkgeversaansprakelijkheid bij
letselschade onder werktijd

Heeft de werkgever in bovengenoemde situaties geen adequate verzekering afgesloten? Dan kan hij hierdoor in strijd met goed werkgeverschap hebben gehandeld. Onder omstandigheden kan hij ook aansprakelijk geacht worden voor de letselschade die de werknemer heeft geleden.   

Heeft uw werkgever geen adequate verzekering afgesloten tegen arbeidsongevallen onder werktijd, maar die niet op de werkvloer zelf hebben plaatsgevonden? Dan is hij mogelijk aansprakelijk voor uw letselschade

 

Contact

Onze advocaten zijn gespecialiseerd in letselschade zaken die onder werktijd zijn veroorzaakt. Heeft u letsel opgelopen tijdens werktijd en vindt u dat uw werkgever aansprakelijk is jegens u? Schroomt u dan niet om contact met ons op te nemen of de gratis letselschadetest te doen om de haalbaarheid van uw claim aan onze advocaten en letselschade specialisten voor te leggen.  

U kunt uw vraag ook voorleggen via het contactformulier, maar u kunt ook bellen met een van onze vestigingen in Amsterdam of Den Haag

Laat u liever uw gegevens achter, zodat wij contact met u opnemen of wilt u ons via WhatsApp benaderen? Dan kan dat uiteraard ook.

Letselschade Arslan & Ersoy Advocaten

Waarom Arslan & Ersoy?

Wij denken, adviseren en procederen in termen van oplossingen en dit ziet u altijd als rode draad terug in onze dienstverlening.

 • U bent gegarandeerd van hoogwaardige rechtsbijstand en begeleiding
 • U krijgt altijd gespecialiseerde advocaten en letselschadespecialisten
 • U bent bij ons geen nummer, maar een gewaardeerde klant
 • U krijgt altijd een vast contactpersoon
 • Wij zijn altijd goed bereikbaar voor u
 • Last but not least: Uw belang staat bij ons altijd voorop!

Onze werkwijze is altijd
simpel, eerlijk & transparant

Kennismaking Arslan & Ersoy Advocaten
1
1e kennismaking

Tijdens een vrijblijvend persoonlijk gesprek inventariseren we samen de zaak. Dit kan bij ons op kantoor of bij u aan huis.

Behandelingzaak Arslan & Ersoy Advocaten
2
Behandeling van uw zaak

We gaan aan de slag met uw zaak met de wetenschap dat in elk denkbare scenario uw belang voor ons leidend is.

Tijdensproces Arslan & Ersoy Advocaten
3
Tijdens het proces

We houden u van begin tot afronding op de hoogte van de vorderingen en zijn ten alle tijde bereikbaar voor u.

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Wij staan u bij met raad en daad. Heeft u een juridisch probleem en heeft u bijstand nodig van een advocaat met daadkracht? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vraag snel een gratis kennismakingsgesprek aan.  Ik wil teruggebeld wordenIk wil een email ontvangen
  Emine Kaya Arslan & Ersoy Advocaten

  Heeft u liever direct telefonisch contact?

  Neem dan contact op met een van onze vestigingen en we staan u direct te woord.

  Wat onze klanten zeggen

  Ayse Mammoth

  Ik ben heel goed geholpen door de heer Ersoy. Hij nam ruim de tijd om naar mijn verhaal te luisteren en heeft mij goed advies gegeven.

  Saligram Bekir

  Ik kan iedereen aanbevelen om naar Arslan & Ersoy advocaten te gaan. De advocaten zijn behulpzaam en vechten voor je tot het einde.

  Bel ons direct