Wat betekent verlies aan arbeidsvermogen en hoe wordt dit berekend in een letselschadezaak?

  • Umit Arslan
  • 3 min / Letselschade

Wanneer iemand letsel oploopt door een ongeval of door medische fouten, kan dit leiden tot blijvende beperkingen in het arbeidsvermogen. Dit kan leiden tot grote financiële gevolgen, zowel op korte als op lange termijn. In letselschadezaken kan er daarom een vergoeding worden toegekend voor verlies aan arbeidsvermogen. In deze blog zal ik uitleggen hoe dit wordt berekend en waarom het nuttig is om een letselschade advocaat in te schakelen bij dit proces.

Voorschot schadevergoeding

 

Verlies aan arbeidsvermogen

 

Verlies aan arbeidsvermogen is een vergoeding voor de schade die wordt geleden doordat iemand niet meer in staat is om hetzelfde inkomen te verdienen als voorheen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer iemand door een ongeval een langdurige of blijvende beperking heeft opgelopen, waardoor hij of zij niet meer in staat is om hetzelfde werk uit te voeren als voorheen, of niet meer in staat is om te werken.

Bij het berekenen van de vergoeding voor verlies aan arbeidsvermogen wordt gekeken naar het verschil tussen het inkomen dat iemand zou hebben verdiend zonder het ongeval en het inkomen dat iemand kan verdienen na het ongeval. Hierbij wordt rekening gehouden met factoren zoals leeftijd, opleiding, werkervaring en arbeidsmarktpositie.

Berekening van verlies aan arbeidsvermogen

 

De berekening van verlies aan arbeidsvermogen is een ingewikkeld proces dat afhankelijk is van vele factoren. Een letselschade advocaat kan hierbij helpen door het proces te begeleiden en de benodigde expertise te leveren.

Bij het berekenen van verlies aan arbeidsvermogen wordt allereerst gekeken naar het verschil tussen het inkomen dat iemand zou hebben verdiend zonder het ongeval en het inkomen dat iemand kan verdienen na het ongeval. Vervolgens wordt er gekeken naar de toekomstige inkomsten van de persoon. Hierbij wordt rekening gehouden met factoren zoals inflatie, carrièreperspectieven en eventuele pensioenregelingen.

Om een goede schatting te maken van de toekomstige inkomsten van de persoon, wordt er vaak een arbeidsdeskundige ingeschakeld. Deze deskundige kan onderzoeken welk werk de persoon nog kan uitvoeren en wat het daarbij behorende salaris zou zijn.

 

Het nut van een letselschade advocaat

 

Het berekenen van verlies aan arbeidsvermogen is een ingewikkeld proces dat veel expertise vereist. Het is daarom belangrijk om een letselschade advocaat in te schakelen bij dit proces.

Een letselschade advocaat kan van onschatbare waarde zijn bij het berekenen van verlies aan arbeidsvermogen in letselschadezaken. Hieronder zal ik dieper ingaan op enkele specifieke redenen waarom een letselschade advocaat nuttig kan zijn in dit proces.

 

  1. Expertise

Het berekenen van verlies aan arbeidsvermogen vereist een grondige kennis van verschillende factoren die van invloed zijn op de inkomsten van een persoon, zoals opleiding, werkervaring, arbeidsmarktpositie en inflatie. Een letselschade advocaat heeft deze kennis en kan daardoor een accurate berekening maken van het verlies aan arbeidsvermogen.

  1. Inzet van arbeidsdeskundigen

Bij het berekenen van verlies aan arbeidsvermogen kan een arbeidsdeskundige worden ingeschakeld om te bepalen welke arbeidsmogelijkheden er nog zijn voor de persoon die het letsel heeft opgelopen. Een letselschade advocaat kan de inzet van een arbeidsdeskundige faciliteren en het opgestelde rapport beoordelen op juistheid en volledigheid.

  1. Onderhandelen

Een letselschade advocaat kan ook helpen bij het onderhandelen over de hoogte van de vergoeding voor verlies aan arbeidsvermogen. Een verzekeraar zal vaak proberen om de vergoeding zo laag mogelijk te houden, terwijl een letselschade advocaat juist zal strijden voor een eerlijke vergoeding voor de persoon die het letsel heeft opgelopen.

  1. Rechtszaken

Als onderhandelingen met de verzekeraar niet tot een bevredigend resultaat leiden, kan een letselschade advocaat ook optreden als juridische vertegenwoordiger van de persoon die het letsel heeft opgelopen en de zaak voor de rechter brengen. Een advocaat kan de persoon die het letsel heeft opgelopen bijstaan tijdens de rechtszaak en ervoor zorgen dat hij of zij een eerlijke vergoeding krijgt voor het verlies aan arbeidsvermogen.

Kortom, het berekenen van verlies aan arbeidsvermogen in letselschadezaken is een complex proces dat veel expertise vereist. Het inschakelen van een letselschade advocaat kan de persoon die het letsel heeft opgelopen helpen om een eerlijke vergoeding te krijgen voor het verlies aan arbeidsvermogen en kan ook zorgen voor een stukje rust en gemoedsrust in een al moeilijke tijd

Conclusie

Verlies aan arbeidsvermogen kan leiden tot grote financiële gevolgen voor mensen die letsel hebben opgelopen door een ongeval of door medische fouten. Het berekenen van verlies aan arbeidsvermogen is een ingewikkeld proces dat veel expertise vereist. Het is daarom belangrijk om een letselschade advocaat in te schakelen bij dit proces. Een letselschade advocaat kan helpen bij het begeleiden van het proces en het beoordelen van de berekening van verlies aan arbeidsvermogen. Hierdoor kan de persoon die het letsel heeft opgelopen een eerlijke vergoeding krijgen voor de schade die hij of zij heeft geleden

 

Heeft u te maken met verlies aan arbeidsvermogen in een letselschadezaak en bent u op zoek naar een gespecialiseerde letselschade advocaat of een letselschade specialist? Dan bent u bij Arslan & Ersoy Advocaten aan het juiste adres.

 

Neem contact op met een van onze advocaten of letselschade specialisten om de mogelijkheden te bespreken.

 

Google Rating
4.8
Based on 288 reviews
js_loader