Onrechtmatig ontslag: de zaak van verpleegkundige Younes El Harouchi

  • Umit Arslan
  • 2 min / Letselschade

Bij Arslan & Ersoy Advocaten geloven we sterk in rechtvaardigheid en het beschermen van de rechten van individuen in situaties van onrechtvaardigheid. Recentelijk stond onze kantoorgenoot mr. Yusuf Ersoy verpleegkundige Younes el Harouchi bij in een zaak die veel aandacht heeft getrokken in de landelijke media.

Twee specialisten in pak in gesprek met notepad

 

Waar ging de zaak over? 

 

El Harouchi, werkzaam bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), werd geconfronteerd met een abrupt einde van zijn dienstverband nadat hij een video had gedeeld met collega’s. De onterechte behandeling die daarop volgde vormde de kern van deze zaak. mr. Yusuf Ersoy van Arslan & Ersoy Advocaten stond hem bij in zijn strijd voor gerechtigheid.

 

De recente schikking tussen beide partijen bevestigt dat het contract van El Harouchi niet op de juiste wijze werd beëindigd. In de vaststellingsovereenkomst erkent de Staat dat er meer gelegenheid had moeten zijn voor wederhoor en dat het onmiddellijke ontslag een te vergaande maatregel was. Dit resulteerde in een nadere compensatie, waarmee het kort geding dat gepland stond geen doorgang meer hoeft te vinden.

 

De verpleegkundige, die werkte in Zeist, stuurde anderhalve maand geleden een video naar enkele collega’s. “Zij vroegen mij in de pauze regelmatig naar Gaza. In de video zie je Israëlische politici die zeggen dat ze elke christelijke Palestijn, elke Arabische Palestijn gaan uitroeien“, aldus El Harouchi. Hij schreef bij zijn bericht: “Het ware gezicht van deze smerige zionisten die verderf wensen te zaaien op aarde.”

 

Toen hij later die dag moest werken, werkte zijn toegangspas niet meer. Op het kantoor van de directeur kreeg El Harouchi te horen dat hij een “gevaarlijke” boodschap had rondgestuurd, en zijn contract per direct werd beëindigd. El Harouchi vroeg nog om een waarschuwing, maar dat mocht niet baten.

 

Wat vinden wij van de uitkomst? 

 

De situatie benadrukt het belang van zorgvuldigheid en communicatie in arbeidsrelaties, vooral binnen organisaties met een gevoelige positie. De erkenning van organisatiesensitiviteit en het respecteren van het recht op wederhoor én vooral de vrijheid van meningsuiting zijn cruciale elementen die deze zaak onderstreept.

 

We zijn verheugd dat El Harouchi tevreden is met de uitkomst. De erkenning dat fouten zijn gemaakt en het streven naar een redelijke oplossing zijn stapstenen naar het herstel van rechtvaardigheid.

 

Bij Arslan & Ersoy Advocaten blijven we ons inzetten voor het beschermen van de (grond)rechten van individuen en het zoeken naar gerechtigheid in complexe juridische (arbeidsrechtelijke) situaties. Heeft u ook te maken met een arbeidsrechtelijk probleem en wenst u rechtsbijstand van een ervaren en deskundige arbeidsrecht advocaat?

 

Dan bent u bij mr. Yusuf Ersoy van Arslan & Ersoy Advocaten aan het juiste adres. Neem snel contact op met hem voor het maken van een vrijblijvende afspraak voor een intake!

 

Google Rating
4.8
Based on 287 reviews
js_loader