Huishoudelijke hulp en letselschade: hoe bereken je de schade?

  • Umit Arslan
  • 2 min / Letselschade

Het kan iedereen overkomen: een ongeval waardoor je tijdelijk of blijvend letsel oploopt. Naast de lichamelijke en emotionele gevolgen kan zo’n ongeval ook financiële consequenties hebben. Als je bijvoorbeeld niet meer in staat bent om je huishoudelijke taken uit te voeren, moet je mogelijk huishoudelijke hulp inschakelen. Gelukkig kun je in dit geval een beroep doen op de richtlijn huishoudelijke hulp van de letselschaderaad.

Vrouw maakt een foto van een deur in huis

Wat is de letselschaderaad?

De letselschaderaad is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor de belangen van slachtoffers met letselschade. De organisatie heeft als doel om de positie van slachtoffers te verbeteren en de afwikkeling van letselschadeclaims te optimaliseren. Om dit te bereiken heeft de letselschaderaad verschillende richtlijnen opgesteld, waaronder de richtlijn huishoudelijke hulp.

Wat houdt de richtlijn huishoudelijke hulp in?

De richtlijn huishoudelijke hulp van de letselschaderaad is bedoeld voor slachtoffers van letselschade die als gevolg van het letsel niet meer in staat zijn om hun huishoudelijke taken uit te voeren. Hierbij kun je denken aan schoonmaken, koken, boodschappen doen en de was doen. De richtlijn huishoudelijke hulp geeft aan welk bedrag redelijk is voor het inschakelen van huishoudelijke hulp. Dit bedrag is gebaseerd op de gemiddelde kosten van een professionele huishoudelijke hulp.

Hoe vraag je huishoudelijke hulp aan?

Als je als gevolg van letselschade huishoudelijke hulp nodig hebt, kun je dit aangeven bij de tegenpartij of diens verzekeraar. De tegenpartij is namelijk aansprakelijk voor de kosten die voortvloeien uit het letsel. Vervolgens kun je aangeven dat je een beroep wilt doen op de richtlijn huishoudelijke hulp van de letselschaderaad. De tegenpartij zal dan in de meeste gevallen akkoord gaan met het bedrag dat in de richtlijn wordt genoemd. Als dit niet het geval is, kun je een letselschade advocaat of een letselschade specialist in de armen te nemen, die jou met raad en daad bijstaat.

Conclusie

Het is belangrijk om te weten dat je als slachtoffer van letselschade recht hebt op huishoudelijke hulp. De richtlijn huishoudelijke hulp van de letselschaderaad geeft hierbij een goede richtlijn voor het bepalen van het bedrag dat redelijk is voor het inschakelen van huishoudelijke hulp. Als je hier vragen over hebt, kun je het beste contact opnemen met een letselschade advocaat of een letselschade specialist van ons kantoor.

 

Heeft u te maken met dezelfde situatie en heeft u als gevolg van bijvoorbeeld een verkeersongeval letselschade opgelopen? Neem dan contact op met een van onze advocaten of letselschade specialisten om de mogelijkheden te bespreken.

Google Rating
4.9
Based on 289 reviews
js_loader