Shockschade bij een ongeval

Een heftig ongeval heeft niet alleen voor de directe slachtoffer zelf gevolgen, maar kan ook voor traumatische gevolgen leiden voor de personen die het heftige ongeval zien gebeuren. Het gaat hierbij om psychische schade die men lijdt als gevolg van het aanschouwen van een heftig ongeval. Denkt u daarbij aan het aanschouwen van een verbrijzelde of ernstig toegetakelde lichaam van een slachtoffer van een ernstig verkeersongeval of bedrijfsongeval. Deze schade wordt ook wel shockschade genoemd.

Degene die het slachtoffer is geworden van shockschade is in feite een indirect slachtoffer van een ongeval wat een ander overkomt. Door op de verkeerde plek en verkeerde tijd aanwezig te zijn wordt deze persoon als het ware psychisch gezien een onderdeel van het ongeval. In de jurisprudentie is bepaald dat zo een persoon onder omstandigheden ook letselschade kan claimen, zoals bijvoorbeeld smartengeld, maar ook verlies van arbeidsvermogen, indien de shockschade zodanig ernstig is dat deze persoon al dan niet gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt hierdoor.

 

Contact

Heeft u shockschade opgelopen naar aanleiding van een ongeval en wilt u weten of en in hoeverre u recht heeft op een schadevergoeding? Schroomt u dan niet om contact met ons op te nemen of de gratis letselschadetest te doen om de haalbaarheid van uw claim aan onze advocaten en letselschade specialisten voor te leggen.

U kunt uw vraag ook voorleggen via het contactformulier, maar u kunt ook bellen met een van onze vestigingen in Amsterdam of Den Haag

Laat u liever uw gegevens achter, zodat wij contact met u opnemen of wilt u ons via WhatsApp benaderen? Dan kan dat uiteraard ook.

Letselschade Arslan & Ersoy Advocaten

Waarom Arslan & Ersoy?

Wij denken, adviseren en procederen in termen van oplossingen en dit ziet u altijd als rode draad terug in onze dienstverlening.

 • U bent gegarandeerd van hoogwaardige rechtsbijstand en begeleiding
 • U krijgt altijd gespecialiseerde advocaten en letselschadespecialisten
 • U bent bij ons geen nummer, maar een gewaardeerde klant
 • U krijgt altijd een vast contactpersoon
 • Wij zijn altijd goed bereikbaar voor u
 • Last but not least: Uw belang staat bij ons altijd voorop!

Onze werkwijze is altijd
simpel, eerlijk & transparant

Kennismaking Arslan & Ersoy Advocaten
1
1e kennismaking

Tijdens een vrijblijvend persoonlijk gesprek inventariseren we samen de zaak. Dit kan bij ons op kantoor of bij u aan huis.

Behandelingzaak Arslan & Ersoy Advocaten
2
Behandeling van uw zaak

We gaan aan de slag met uw zaak met de wetenschap dat in elk denkbare scenario uw belang voor ons leidend is.

Tijdensproces Arslan & Ersoy Advocaten
3
Tijdens het proces

We houden u van begin tot afronding op de hoogte van de vorderingen en zijn ten alle tijde bereikbaar voor u.

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Wij staan u bij met raad en daad. Heeft u een juridisch probleem en heeft u bijstand nodig van een advocaat met daadkracht? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vraag snel een gratis kennismakingsgesprek aan.  Ik wil teruggebeld wordenIk wil een email ontvangen
  Emine Kaya Arslan & Ersoy Advocaten

  Heeft u liever direct telefonisch contact?

  Neem dan contact op met een van onze vestigingen en we staan u direct te woord.

  Wat onze klanten zeggen

  Ayse Mammoth

  Ik ben heel goed geholpen door de heer Ersoy. Hij nam ruim de tijd om naar mijn verhaal te luisteren en heeft mij goed advies gegeven.

  Saligram Bekir

  Ik kan iedereen aanbevelen om naar Arslan & Ersoy advocaten te gaan. De advocaten zijn behulpzaam en vechten voor je tot het einde.

  Bel ons direct