Wat is een kop-staartbotsing ongeluk?

Een kop-staartbotsing wordt ook wel een ongeluk tussen twee motorrijtuigen genoemd, waarbij de kop van de ene auto de staart van de andere auto aanrijdt, met schade tot gevolg voor beide verkeersdeelnemers. Een kop-staartbotsing kan diverse oorzaken hebben. Vaak is de oorzaak onoplettendheid, onervarenheid of een te hoge snelheid bij een van de bestuurders van de betrokken motorrijtuigen. 

 

Letselschade als gevolg van een kop-staartbotsing

Ongeacht de impact van de aanrijding, kan een bestuurder, inzittende of passagier van een motorrijtuig flink letsel oplopen als gevolg van de kop-staartbotsing. Dit kan variëren van tijdelijke whiplash gerelateerde klachten aan de rug, nek en schouders tot zelfs blijvende invaliditeit

 

Veel voorkomende kop-staartbotsing

Een veelvoorkomend voorbeeld van een kop-staartbotsing is een aanrijding tussen twee auto’s, waarbij de ene auto stilstaat in de file of stilstaat voor een rood verkeerslicht, waarbij de andere auto zonder (tijdig) af te remmen deze auto van achteren aanrijdt. Een andere situatie is waarbij twee auto’s die achter elkaar rijden, waarbij de voorligger plotseling en onverwachts hard afremt, waardoor de achterligger geen tijd meer heeft om tijdig af te remmen. Als gevolg hiervan kan ook een kop-staartbotsing ontstaan. 

 

Aansprakelijkheid bij een kop-staartbotsing

In beide situaties kan afhankelijk van de omstandigheden van het geval de aansprakelijkheid bij verschillende partijen liggen. Zo wordt conform de geldende wet- en regelgeving een automobilist geacht om binnen de afstand waarover hij de weg kan overzien zijn auto tijdig tot stilstand te brengen. Dit zou erop kunnen duiden dat de automobilist die een achterop aanrijding heeft verricht, aansprakelijk is voor bijvoorbeeld de materiële schade of letselschade van de voorligger.  

De wet bepaalt echter ook dat het een ieder verboden is zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd. Het plotseling en zonder noodzaak afremmen valt ook onder dit verbod. Onder omstandigheden kan bijvoorbeeld ook de voorligger aansprakelijk zijn voor de gevolgen van de kop-staartbotsing

 

Contact

Heeft u letselschade opgelopen als slachtoffer van een kop-staartbotsing en wilt u uw letselschade verhalen op de aansprakelijke partij? Schroomt u dan niet om contact met ons op te nemen of de gratis letselschadetest te doen om de haalbaarheid van uw claim aan onze letselschade advocaten en specialisten voor te leggen.  

U kunt uw vraag ook voorleggen via het contactformulier, maar u kunt ook bellen met een van onze vestigingen in Amsterdam of Den Haag

Laat u liever uw gegevens achter, zodat wij contact met u opnemen of wilt u ons via WhatsApp benaderen? Dan kan dat uiteraard ook.

Letselschade Arslan & Ersoy Advocaten

Waarom Arslan & Ersoy?

Wij denken, adviseren en procederen in termen van oplossingen en dit ziet u altijd als rode draad terug in onze dienstverlening.

 • U bent gegarandeerd van hoogwaardige rechtsbijstand en begeleiding
 • U krijgt altijd gespecialiseerde advocaten en letselschadespecialisten
 • U bent bij ons geen nummer, maar een gewaardeerde klant
 • U krijgt altijd een vast contactpersoon
 • Wij zijn altijd goed bereikbaar voor u
 • Last but not least: Uw belang staat bij ons altijd voorop!

Onze werkwijze is altijd

simpel, eerlijk & transparant

Kennismaking Arslan & Ersoy Advocaten
1
1e kennismaking

Tijdens een vrijblijvend persoonlijk gesprek inventariseren we samen de zaak. Dit kan bij ons op kantoor of bij u aan huis.

Behandelingzaak Arslan & Ersoy Advocaten
2
Behandeling van uw zaak

We gaan aan de slag met uw zaak met de wetenschap dat in elk denkbare scenario uw belang voor ons leidend is.

Tijdensproces Arslan & Ersoy Advocaten
3
Tijdens het proces

We houden u van begin tot afronding op de hoogte van de vorderingen en zijn ten alle tijde bereikbaar voor u.

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Wij staan u bij met raad en daad. Heeft u een juridisch probleem en heeft u bijstand nodig van een advocaat met daadkracht? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vraag snel een gratis kennismakingsgesprek aan.  Ik wil teruggebeld wordenIk wil een email ontvangen
  Emine Kaya Arslan & Ersoy Advocaten

  Heeft u liever direct telefonisch contact?

  Neem dan contact op met een van onze vestigingen en we staan u direct te woord.

  Wat onze klanten zeggen

  Ayse Mammoth

  Ik ben heel goed geholpen door de heer Ersoy. Hij nam ruim de tijd om naar mijn verhaal te luisteren en heeft mij goed advies gegeven.

  Saligram Bekir

  Ik kan iedereen aanbevelen om naar Arslan & Ersoy advocaten te gaan. De advocaten zijn behulpzaam en vechten voor je tot het einde.

  Bel ons direct